Hoši, bojujte za Motor! A co my?

10. 01. 2019 17:54:33
Již šestou sezónu se Motor pokouší dostat ze spárů houští a bažin "prvoligového pralesa". I letos, zdá se, to bude cesta nesmírně náročná. Několikrát jsme byli uštknuti neznámým hadem, přesto stále žijeme. Můžeme se odtud dostat.

...vlastně se dá říct, že pátou. První, často nazývána "nultým ročníkem", spíše sloužila k určitě stabilizaci organizace a k přípravě na "útěk z pralesa". Čekalo se více, nicméně tuhý boj o záchranu, kdy se rozhodovalo až v předposledním kole, nikomu příliš nevadil. Namlsáni byli jihočeští fandové o to víc, když se o rok později podceňované partě vedené Petrem Rosolem a Radkem Bělohlavem podařilo proniknout až do baráže, do extraligy však nikoliv. Byla to však mimořádná sezóna. Poslední, kdy jsme mohli na konci dubna říct, že jsme spokojeni.

Od této chvíle se slovo "postup" skloňovalo na všech předsezónních tiskových konferencích. V souvislosti s Motorem to pak bylo nejpoužívanější slovo i v novinách, internetových článcích, různých diskuzích a dokonce i v chorálu budějckých fanoušků. Bohužel druhé nejčastější pak bylo "zklamání".

S torzem kádru se na konci třetí sezóny nepovedlo postoupit s již zmiňovaným Petrem Rosolem, kterého v nejklíčovějším okamžiku na pozici hlavního kouče vystřídal Radek Bělohlav. Nejblíže k prolomení zrádných močálů pralesa byl Antonín Stavjaňa, nicméně jasné světlo prosvěcující skrz husté stromy byl vlastně jen začátek další oblasti. Tato se však ukázala jako mnohem houževnatější a složitější. Po krátkém angažmá pana Jelínka, který měl jednotlivé části pralesa dokonale zmapované, avšak nedokázal své znalosti přenést na své svěřence, se kormidla ujal Václav Prospal, který začal ihned pracovat...

...Venca je ve velké skupině, která chce z pralesa prchnout, uznávaná osoba. Notně vyčerpaní Motoráci tak dostaly novou naději na úprk. Prospal však zvolil jinou cestu než jeho předchůdci. Cestu si musíme vysekat tvrdou dřinou, kde nikdo nemá žádné úlevy. Jak se zdá, nakonec to tak úplně není. A já už zvážním...

...po velmi nadějném začátku se Motor opět dostává do problémů. Napjatou situaci umocňují zbytečné domácí ztráty s Benátkami, Třebíčí a především s Ústím a Porubou, kdy Motor právě s posledním jmenovaným prohrává ostudně 0:4. Větší ostudou je však chování našich fanoušků, kdy mnozí po čtvrtém inkasovaném gólu vstali ze svých sedadel a začali tleskat a ironicky jásat. Situace je vážná. Naprosto rozumím fanouškům jejich frustraci a kritiku. Jenže ta by měla být zdravá. Osobně se mi příliš nelíbí pískot při hře, spíše bych dal nespokojenost pískotem najevo až po konci zápasu, ale chápu to. K hlasitému pokřiku" Bojujte za Motor!" jsem se přidal i já. Je mnoho věcí, které se mi nelíbí, myslím si ale, že jásot po puku v naší síti je úplně mimo. Nerozumím mu.

Na pozápasové tiskové konferenci Václav Prospal prohlásil, že jsme všichni na jedné lodi. Myslel tím sebe, zbylý trenérský štáb a hráče. Já bych k tomuto tvrzení ale přidal i nás, fanoušky. Ne nadarmo spousta příznivců nosí šály " My jsme Motor!" A proto tedy: "Bojujme za Motor!" V tuto chvíli bude možná stačit, když nebudeme hráče zesměšňovat stupidním tleskáním po obdrženém gólu. To totiž není zdravá kritika, to není ani vyjádření nespokojenosti, to je zkrátka zhovadilost!

My jsme Motoráci z jihu

a tribuny jsou náš svět.

Věrni jsme našemu klubu.

Vždy ho poženeme vpřed.

Vždy? VŽDY!

Autor: Josef Hnidzik | čtvrtek 10.1.2019 17:54 | karma článku: 15.47 | přečteno: 343x

Další články blogera

Josef Hnidzik

Dozvuky duelu HK-ČB. Pan Ryšavý uvádí zavádějící informace. Záměrně?

Během středečního dopoledne byl novinářem Ryšavým zveřejněn v deníku Sport článek věnující se událostem po utkání mezi Hradcem a Budějovicemi. Zmíněný novinář se nebál v tendenčním článku ostrých výpadů vůči fandům z jihu Čech.

7.2.2024 v 18:18 | Karma článku: 12.69 | Přečteno: 389 | Diskuse

Josef Hnidzik

České dvacítce "házeli" do cesty větve. Ta i přesto došla do medailové stanice!

Myslel jsem, že na úvod položím otázku ...ale ne, nemá to smysl. To, co se stalo v samotném závěru zápasu o bronz, to je zkrátka naprostá rarita. Pohádka. A ta má vždy dobrý konec. Věřil v něj ale někdo odpoledne 26. prosince?

5.1.2024 v 20:54 | Karma článku: 23.18 | Přečteno: 518 | Diskuse

Josef Hnidzik

Pět důvodů, proč přijet běhat do Římova.

Už se z toho stala tradice. A krásná. K římovské přehradě se tuto sobotu sjelo velké množství lidí, aby společně mohli opět pomoci těm, kteří to skutečně potřebují. Již poosmé ...

11.6.2023 v 15:00 | Karma článku: 14.48 | Přečteno: 486 | Diskuse

Josef Hnidzik

Navštívit Rigu se vyplatí. A během hokejového MS dvojnásob!

Kdyby Vladimir Putin nezešílel, upínal by se nyní zrak hokejových fanoušků k Petrohradu. Ruské město na západě země však z jasných důvodů o pořadatelství přišlo. Náhrada se našla v Tampere a právě Rize. Dobrý tah? Tak určitě ...

16.5.2023 v 17:16 | Karma článku: 11.33 | Přečteno: 347 | Diskuse

Další články z rubriky Sport

Petr Těthal

Pavel Kousal – skrytý „poklad“, zatím jen v ELH?

Sparta letos naplňuje očekávání a její hráči taktéž. Mě asi nejvíc překvapil Pavel Kousal. A to svojí komplexností a vlivem na hru.

27.3.2024 v 14:37 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 48 | Diskuse

Petr Těthal

MS v ledním hokeji divize IIIA

V Kyrgyzstánu se konalo MS jedné z nižších divizí (divize IIIA), pojďme se na tento turnaj podívat malinko blíž.

19.3.2024 v 14:44 | Karma článku: 7.04 | Přečteno: 199 | Diskuse

Petr Mašín

Iron Dad – První nádech svobody

První kapitola mé cesty na dlouhý triatlonový závod, Iron Man. O mém bezstarostném dětství a prvním horském kole, díky kterému jsem pochopil, že v životě budu chtít dál a výš.

16.3.2024 v 15:29 | Karma článku: 10.38 | Přečteno: 136 | Diskuse

Milan Macho

Fotbalové nůžky se rozevírají

Budíček! Probuďme se ze snu, že se úroveň české fotbalové ligy nějak výrazně zvedla. Fakta z Evropské ligy: Liverpool – Sparta 11:2, AC Milán – Slavia 7:3. Smutný rezultát měření sil zástupců české ligy s anglickými a italskými.

15.3.2024 v 19:22 | Karma článku: 14.22 | Přečteno: 330 | Diskuse

Petr Těthal

Play-off, baráž, systém prolínání soutěží… Co je nejvíce fér?

V ELH započaly vyřazovací boje. A jako každý rok zároveň s nimi začala debata o tom, kolik týmů by mělo postoupit do play-off a samozřejmě se stočí i řeč na baráž. 100 lidí = 100 názorů. Tady je ten můj.

15.3.2024 v 13:35 | Karma článku: 5.13 | Přečteno: 148 | Diskuse
Počet článků 46 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1439

Dobrý den, ahoj. Vůbec netuším, co zde o sobě napsat. Snad jen, že miluju sport a sem tam o něm něco napíšu. :)

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...