Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Dozvuky duelu HK-ČB. Pan Ryšavý uvádí zavádějící informace. Záměrně?

Během středečního dopoledne byl novinářem Ryšavým zveřejněn v deníku Sport článek věnující se událostem po utkání mezi Hradcem a Budějovicemi. Zmíněný novinář se nebál v tendenčním článku ostrých výpadů vůči fandům z jihu Čech. 

Je konec. Hradec poráží České Budějovice na domácím ledě jednoznačně 4:0 a užívá si vítěznou děkovačku se svými fanoušky. Na oslavu triumfu nad velkým rivalem je přizván i třináctiletý Patrik, jenž podstupuje udržovací léčbu po chemoterapii. Malého velkého bojovníka totiž postihla zákeřná leukémie. Zatímco hradečtí hokejisté stojí pod kotlem svých příznivců, z hostujícího sektoru se ozývá pokřik "Smrt Hradci." Pavel Ryšavý, novinář pracující pro deník Sport, má jasno. Budějovičtí fans jsou níže než absolutní dno a duté hlavy. Pan žurnalista ale zapomněl zmínit některé body, které zásadně mění pohled na situaci. Nepochybuju, že tak činil záměrně...

Chlapec, který se statečně rve s velkou nepřízní osudu, se tribunám ukázal už před samotným zápasem na ledové ploše a multifunkční kostce, kde byl divákům přiblížen jeho příběh. Fanoušci tleskali, aby Patrikovi vyjádřili svou podporu. Tleskali i ti, co fandili Budějovicím. Všichni. Celý sektor. Tak krutý osud přece nemůže být lhostejný nikomu. V tento moment šla rivalita stranou, tady na ní není místo. Pokud se Pavel Ryšavý snaží o objektivní žurnalistiku, je velmi záhadné, že takto důležitý fakt při rozpoutání kauzy nezmínil. 

Jak jsem naznačil, zápasy mezi oběma týmy se odehrávají ve velmi napjaté atmosféře. Oba tábory si nic nedarují a vulgárnější výrazy hledištěm nezřídka proletí. Nyní se vrátím právě k jednomu z nich. Pokřik "o smrti" není na českých tribunách ničím výjimečným. Pokud jste alespoň trochu sportovní fanoušek, tak jste ho museli zaregistrovat. Na Spartě, na Slavii, v Hradci, Ostravě ... Křičí se. Absolutně se s ním neztotožňuju. Ani v neděli jsem ho nekřičel a nikdy tak neučiním. Přijde mi stupidní. Na tribuny rozhodně nepatří. Někteří jedinci z hostujícího kotle ho ale začali pokřikovat v naprosto nešťastnou chvíli, bezprecedentním momentě, ale ruku na srdce. Vážně si někdo myslí, že toto někdo začal volat jako reakci na to, že se hradecké děkovačky účastnil i malý Patrik? Pokud ano, tak je prvotřídní blázen. Neomlouvám budějovické fanoušky. Ještě jednou zdůrazňuju- nemyslím, že to patří na tribuny. Hostující příznivci své sympatie a podporu vyjádřili potleskem před utkáním. A znovu se ptám, proč tohle Ryšavý ve svém článku ani náznakem nezmínil?

Žurnalista zřejmě nejčtenějšího sportovního deníku ve svém příspěvku dále zmínil, že o reakci bylo žádáno i budějovické vedení. To vedení, které každoročně pořádá charitativní zápasy, aby pomohlo dětem, které nemají štěstí jako ostatní. Pořádá sbírky, draží dresy. Jenom centru Arpida se za posledních několik let pomohlo více než jedním milionem korun. Své akce pořádá i budějcký fanklub, který každoročně pořádá sbírku školních potřeb pro sluchově postižené děti. Pane Ryšavý, tohle je to dno, ke kterému jihočeské příznivce přirovnáváte? Toto jsou ty duté hlavy? 

Po dnešním tendenčním příspěvku jsem si položil otázku. Kdo je to pan Ryšavý? Vyhledal jsem si archiv článků, které zmíněný člověk píše pro deník Sport. Troufnu si tvrdit, že větší polovina se týká právě hradeckého klubu. V poslední době pak zejména dopingové kauzy. Když svůj názor napíšu kulantně, pak řeknu, že Ryšavý ke klubu potýkajícímu se dopady aféry, která nemá obdoby, není úplně kritický. Vlastně naopak. A já to chápu, však se jedná o člověka, který pochází z východních Čech a v minulosti pracoval pro regionální orlický deník jako sportovní redaktor. Zajímavá souhra okolností. V současnosti Pavel Ryšavý píše své příspěvky pro deník Sport, jak jsem již mnohokrát zmínil. A víte, kdo je velkým inzerentem tohoto sportovního plátku? Ano, firma prodávající zahradní techniku, která (opět shodou okolností) vlastní polovinu podílu hokejového klubu v Hradci Králové. 

Rozumím tomu. Ne nadarmo se říká: " koho chleba jíš, toho píseň zpívej." Ale, pane Ryšavý, že budete svou popularitu zvyšovat tím, že napíšete tendenční článek, kde navíc neuvedete pevná fakta, a vezmete si jako "rukojmího" nebohého chlapce bojujícího proti těžkému osudu, to je dno. To je níže než dno! Tak jste to psal, že? 

Přikládám i pár odkazů na věci, o kterých jsem psal výše.

 

Pavel Ryšavý | iSport.cz (blesk.cz)

Choceňák a sportovní redaktor Deníku Pavel Ryšavý letí do Soči - Orlický deník (denik.cz)

Sbírka školních potřeb pro děti z MŠ, ZŠ a SŠ pro sluchově postižené | Motorfans

Motor České Budějovice – Dražba vánočních dresů pro Arpidu byla napínavá až do konce (hcmotor.cz)

Motoráci.cz » Ryšavý bulvár v akci, aneb senzace za každou cenu. ? (motoraci.cz)

 

 

Autor: Josef Hnidzik | středa 7.2.2024 18:18 | karma článku: 13,02 | přečteno: 409x
  • Další články autora

Josef Hnidzik

Jeli jsme podpořit nároďák do Lince ...

Příprava české hokejové reprezentace na květnový domácí šampionát je v plném proudu. Svěřenci trenéra Rulíka se po čtvrtečním triumfu nad Rakouskem vydali k odvetě se stejným soupeřem za naše jižní hranice. A my u toho nechyběli.

21.4.2024 v 21:09 | Karma: 7,55 | Přečteno: 162x | Diskuse| Sport

Josef Hnidzik

Třinečtí, Sparťané! Díky za skvělý hokejový zážitek!

Kdyby rozhodující semifinále nevysílala stanice 02 TV Sport, ale Česká televize, mohl Robert Záruba oprášit legendární hlášku z Nagana. Nestalo se, ale dějiny se přepisovaly. Série mezi Spartou a Třincem byla unikátní, skvělá!

14.4.2024 v 17:31 | Karma: 14,97 | Přečteno: 245x | Diskuse| Sport

Josef Hnidzik

České dvacítce "házeli" do cesty větve. Ta i přesto došla do medailové stanice!

Myslel jsem, že na úvod položím otázku ...ale ne, nemá to smysl. To, co se stalo v samotném závěru zápasu o bronz, to je zkrátka naprostá rarita. Pohádka. A ta má vždy dobrý konec. Věřil v něj ale někdo odpoledne 26. prosince?

5.1.2024 v 20:54 | Karma: 23,34 | Přečteno: 523x | Diskuse| Sport

Josef Hnidzik

Pět důvodů, proč přijet běhat do Římova.

Už se z toho stala tradice. A krásná. K římovské přehradě se tuto sobotu sjelo velké množství lidí, aby společně mohli opět pomoci těm, kteří to skutečně potřebují. Již poosmé ...

11.6.2023 v 15:00 | Karma: 14,48 | Přečteno: 494x | Diskuse| Sport

Josef Hnidzik

Navštívit Rigu se vyplatí. A během hokejového MS dvojnásob!

Kdyby Vladimir Putin nezešílel, upínal by se nyní zrak hokejových fanoušků k Petrohradu. Ruské město na západě země však z jasných důvodů o pořadatelství přišlo. Náhrada se našla v Tampere a právě Rize. Dobrý tah? Tak určitě ...

16.5.2023 v 17:16 | Karma: 11,33 | Přečteno: 354x | Diskuse| Cestování
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Počasí v Česku opět ovlivní saharský prach. Vytvoří oblačnost, sníží teploty

28. dubna 2024  7:47

Počasí v Česku dnes opět ovlivní saharský prach. Vytvoří oblačnost, se kterou nepočítaly...

Co v EU prosadili čeští europoslanci? Nabíječky i Erasmus, připomínají se

28. dubna 2024

Premium V Bruselu a Štrasburku proběhlo v týdnu velké loučení. Ve stávajícím složení se totiž europoslanci...

Děti na Haiti cestou do školy překračují mrtvoly. Misie z USA líčí praktiky gangů

28. dubna 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v USA Co mi vyprávěli po telefonu známí z Haiti, k nimž tam jezdím: školy a obchody se řídí podle toho,...

Zastřelili ho, pomočili a pověsili. Jak vznikla fotka mrtvého Mussoliniho

28. dubna 2024

Seriál Doufal, že uteče a i s milenkou dožije v bezpečí. To by se však víc než dvě dekády nesměl chlubit...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 48
  • Celková karma 11,85
  • Průměrná čtenost 1382x
Dobrý den, ahoj. Vůbec netuším, co zde o sobě napsat. Snad jen, že miluju sport a sem tam o něm něco napíšu. :)

Seznam rubrik