Případné uzavření extraligy budí emoce i otázky.

22. 12. 2019 14:53:45
Český hokej prožívá perné období. Čeká na medaili dlouhé roky, čelí žalobě, snaží se změnit image národního týmu a...a mění jízdní řády soutěží. Nyní ovšem naráží asi na nejcitlivější téma- budoucnost extraligy. Jak? Kdy? A proč?

Zpráva o možném převzetí české nejvyšší soutěže hokejovými kluby není žádnou novinkou. Několik informací do světa prosáklo už na podzim. Tehdy však šéf Tomáš Král jakékoliv úvahy o změnách v letošním ročníku rázně dementoval. Nyní je, zdá se, vše jinak. Překvapuje to však v českém prostředí někoho? Ale po pořádku...

V sobotu v časných ranních hodinách přišel internetový portál iSport.cz s informací, že je "vše upečené" ( o cukroví se však v tomto krásném období nejedná) a v lednu kluby definitivně převezmou vládu nad extraligou. Ruku v ruce to dle informací Sportu znamená i uzavření extraligy už pro tuto sezónu. Divíte se? Já ne, zaráží mě však jiné věci. Největší aktivitu pro uzavření ligy prý vyvíjí Kladno, Litvínov a Hradec. Ano, Kladno. Ano, pan Jágr. Ano, ten Jágr, který ještě v únoru kvitoval rozhodnutí elity o přímém postupu do extraligy. Cituji: „Play off první ligy je prostě válka. Ti hráči hrají jak o život a může se jich několik zranit. A není možné mít nabitou sestavu na šest mužstev jako Real Madrid. Máš čtyři hráče mimo a jdeš proti týmům z extraligy, které se na tuhle fázi připravovaly čtyři měsíce. Co to je pak za spravedlnost?.Naprosto souhlasím, Jaromíre. A to, co nyní prosazujete, je spravedlivé? Co najednou takový veletoč? Kladno je v extralize, co je mi po ostatních, že...? Teď už se na spravedlnost nehraje?

Ale pozor, věci se v sobotu dávají do pohybu opravdu rychlým tempem. Tentokrát v hlavní roli Sparta s Libercem. Oba kluby vydávají prohlášení o tom, že k žádným jednáním nebyly přizvány a shodně odmítají uzavření extraligy během rozehraného ročníku. Cením si vyjádření obou subjektů, díky! Ale...Co tohle má znamenat? To jako o budoucnosti extraligy bude rozhodovat jen pan Jágr s panem Šlégrem za asistence hradeckého Kmoníčka? Není toto věc natolik závažná, aby v ní panovala jednoznačná shoda? Jak by ale mohla panovat, když se (nejspíš) jedná o iniciativu několika lidí? Jak je tohle vůbec možné? Ano, čerpám informace pouze z médií a jistě nevím vše, ovšem rozdílné postoje, které se už začaly objevovat, bijí do očí a a jasně ukazují na poměrně špinavou hru několika lidí.

Zastavím se ale právě u výše zmíněného Kmoníčka, se kterým dnes vyšel rozhovor v iSportu. Mnozí jistě slova manažera Mountfieldu četla. Pravá ruka Miroslava Schöna se vyjadřuje i k prvoligistům, kteří mají zájem extraligu hrát. Zjednodušeně řečeno by prý mělo jít o tým, který je hlavně finančně zajištěn, aby poté neutrpěla kvalita soutěže. Jako fakt? A tím, že se extraliga uzavře, se kvalita zvedne? Dobrý blábol...

A ještě něco vypadlo z úst pána z Hradce. Prý je pro majitele přirozené, že si chce chránit své investice. Kmoníčku, nezapomeňte, že velmi podstatnou část peněz do hokeje přinášejí samotní fanoušci. A díky jejich aktivitě následně i sponzoři. A drtivá část fanoušků uzavřenou extraligu nechce! Takže asi tak, pane investore ( v Hradci i z peněz veřejných).

Přeji všem krásné Vánoce a úspěšný rok 2020. Doufám, že to bude rok, ve kterém zvítězí sport nad byznysem a " podivnými investory".

Autor: Josef Hnidzik | neděle 22.12.2019 14:53 | karma článku: 17.08 | přečteno: 403x

Další články blogera

Josef Hnidzik

Dozvuky duelu HK-ČB. Pan Ryšavý uvádí zavádějící informace. Záměrně?

Během středečního dopoledne byl novinářem Ryšavým zveřejněn v deníku Sport článek věnující se událostem po utkání mezi Hradcem a Budějovicemi. Zmíněný novinář se nebál v tendenčním článku ostrých výpadů vůči fandům z jihu Čech.

7.2.2024 v 18:18 | Karma článku: 12.69 | Přečteno: 389 | Diskuse

Josef Hnidzik

České dvacítce "házeli" do cesty větve. Ta i přesto došla do medailové stanice!

Myslel jsem, že na úvod položím otázku ...ale ne, nemá to smysl. To, co se stalo v samotném závěru zápasu o bronz, to je zkrátka naprostá rarita. Pohádka. A ta má vždy dobrý konec. Věřil v něj ale někdo odpoledne 26. prosince?

5.1.2024 v 20:54 | Karma článku: 23.18 | Přečteno: 518 | Diskuse

Josef Hnidzik

Pět důvodů, proč přijet běhat do Římova.

Už se z toho stala tradice. A krásná. K římovské přehradě se tuto sobotu sjelo velké množství lidí, aby společně mohli opět pomoci těm, kteří to skutečně potřebují. Již poosmé ...

11.6.2023 v 15:00 | Karma článku: 14.48 | Přečteno: 486 | Diskuse

Josef Hnidzik

Navštívit Rigu se vyplatí. A během hokejového MS dvojnásob!

Kdyby Vladimir Putin nezešílel, upínal by se nyní zrak hokejových fanoušků k Petrohradu. Ruské město na západě země však z jasných důvodů o pořadatelství přišlo. Náhrada se našla v Tampere a právě Rize. Dobrý tah? Tak určitě ...

16.5.2023 v 17:16 | Karma článku: 11.33 | Přečteno: 347 | Diskuse

Další články z rubriky Sport

Petr Těthal

Pavel Kousal – skrytý „poklad“, zatím jen v ELH?

Sparta letos naplňuje očekávání a její hráči taktéž. Mě asi nejvíc překvapil Pavel Kousal. A to svojí komplexností a vlivem na hru.

27.3.2024 v 14:37 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 48 | Diskuse

Petr Těthal

MS v ledním hokeji divize IIIA

V Kyrgyzstánu se konalo MS jedné z nižších divizí (divize IIIA), pojďme se na tento turnaj podívat malinko blíž.

19.3.2024 v 14:44 | Karma článku: 7.04 | Přečteno: 199 | Diskuse

Petr Mašín

Iron Dad – První nádech svobody

První kapitola mé cesty na dlouhý triatlonový závod, Iron Man. O mém bezstarostném dětství a prvním horském kole, díky kterému jsem pochopil, že v životě budu chtít dál a výš.

16.3.2024 v 15:29 | Karma článku: 10.38 | Přečteno: 136 | Diskuse

Milan Macho

Fotbalové nůžky se rozevírají

Budíček! Probuďme se ze snu, že se úroveň české fotbalové ligy nějak výrazně zvedla. Fakta z Evropské ligy: Liverpool – Sparta 11:2, AC Milán – Slavia 7:3. Smutný rezultát měření sil zástupců české ligy s anglickými a italskými.

15.3.2024 v 19:22 | Karma článku: 14.22 | Přečteno: 329 | Diskuse

Petr Těthal

Play-off, baráž, systém prolínání soutěží… Co je nejvíce fér?

V ELH započaly vyřazovací boje. A jako každý rok zároveň s nimi začala debata o tom, kolik týmů by mělo postoupit do play-off a samozřejmě se stočí i řeč na baráž. 100 lidí = 100 názorů. Tady je ten můj.

15.3.2024 v 13:35 | Karma článku: 5.13 | Přečteno: 148 | Diskuse
Počet článků 46 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1439

Dobrý den, ahoj. Vůbec netuším, co zde o sobě napsat. Snad jen, že miluju sport a sem tam o něm něco napíšu. :)

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...